06 - 53 94 55 36 info@kerkenidentiteit.nl

De geliefde van dé Geliefde.

De gemeente is de bruid. De geliefde van de Geliefde, door de Vader zélf met zorg uitgekozen voor zijn Zoon. Daar kun je toch alleen maar van houden?

Wat geloven wij?

Wij geloven in de kerk! De kerk/gemeente is Gods bijzondere gift aan zijn Zoon. Het is Zijn lichaam. Daarom geloven wij dat Hij het koestert en er meer dan bijzondere aandacht voor heeft. Dat kan niet zonder gevolg blijven. Wij zijn overtuigd van de (aantrekkings)kracht van een gemeenschap die bestaat uit levende stenen.

Wij zien om ons heen dat de samenleving meer dan behoefte heeft aan heling en herstel die Christus in en door zijn gemeente wil brengen. De rol van kerken is niet uitgespeeld, in tegendeel. De bijbel zegt niet voor niets dat de schepping reikhalzend uitziet naar het openbaar worden van wie Gods kinderen zijn. Dat is nu meer dan ooit het geval.

Wij zijn ervan overtuigd dat God voor elke kerk en gemeente een unieke roeping heeft. Vanuit die overtuigingen geloven we ook dat God oplossingen wil aanreiken voor de actuele en soms materiele vragen waar zijn kerk mee worstelt, als de gemeente Zijn roeping serieus neemt.

Tot slot… een kerkgebouw is er om de gemeenschap een plek te geven, wij willen de vraag naar de rol van het gebouw aangrijpen om de gemeente te helpen opbouwen.