06 - 53 94 55 36 info@kerkenidentiteit.nl

We helpen kerken en gemeenten op een paar manieren.

1 – Workshopdag

We helpen bij bewustwording in kerken en gemeenten door het houden van een workshop in kerkenraden of op gemeentedagen. Doel van de workshop is om het verlangen naar een aansprekende identiteit en betekenis aan te wakkeren.

2 – Identiteitstraject

We begeleiden kerken en gemeenten bij het vinden van hun identiteit en helpen om dat te vertalen naar concrete ambities en plannen. Hiervoor ontwikkelen we voor elke kerk of gemeente een maatwerktraject.

In zo’n traject betrekken we zoveel mogelijk gemeenteleden bij het onderzoek van de eigen identiteit en betekenis, begeleiden we de leiding van de gemeente in het maken van een vertaling naar keuzes voor de toekomst en we helpen bij het presenteren van die uitkomst.

3 – Ambitiesessies

Met ambitiesessies helpen we kerken en gemeenten om de identiteit en betekenis te vertalen naar concrete ambities voor de toekomst. Vanuit de vraag ‘wanneer vieren we een feest omdat een doel bereikt is?’ gaan we mijlpalen uitzetten en strategie ontwikkelen om die mijlpalen te bereiken.

4 – Gebouwenvisie

We helpen kerken en gemeenten bij het inpassen van hun gebouw(en) in deze ambities. Vanuit de identiteit en betekenis helpt onze architect bij het ontwikkelen van een visie op het gebouw. De resultaten hiervan kunnen variëren van ideeën voor een ander gebruik van ruimten en/of (her)inrichting van een gebouw tot een compleet (ver)bouwplan voor het pand/de panden.

Meer weten?